Tgrt Haber
07 Şubat 2014 08:42

2014 MEB Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı

2014 MEB Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı. Öğretmen atamalarını TC Kimlik no ile sorgulamak için haberimizdeki linke tıklayınız.

2014 MEB Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı
2014 MEB, Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı, öğretmen atama sonuçları, sonuçlar açıklandı, öğretmen atama, meb,

2014 Öğretmenlik başvurusu dün itibariyle sona erdi ve sonuçlar 06.02.2014 tarihi itibariyle açıklandı. İlk atamaların neredeyse tamamı 5. Bölge illerine atanacak, çok az kısmı ise yine zorunlu hizmet bölgelerine atanacaklar. Aslında olması gereken de budur. Adil ve sistemli bir yer değiştirmede herkesin aşamalı olarak her bölgede çalışması doğru olandır. Zaman zaman çıkan hizmet bölgesi afları bu anlamda çalışma barışını bozmuştur. Böyle bir af çıkarılmamalıdır.
MEB 6 ŞUBAT ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
2014 MEB Şubat Öğretmen atama sonuçlarıaçıklandı (TC Kimlik no ile sorgula). 2014 Yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama -Öğretmen atama sonuçları öğren. 2014 Yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama başvurusu indir -Öğretmen ataması kontenjanları açıklandı. Merakla beklenen 10 bin öğretmen atama başvuruları açıklandı. Öğretmen atama başvuru şartları, Öğretmen atamaları başvuru kılavuzu ve Öğretmen atama başvuru duyurusu buradan indirebilirsiniz. 2014 MEB Şubat Öğretmen atama sonuçları açıklandı (TC Kimlik no ile sorgula).
MEB 6 7 şubat tarihleri arasında yapılacak öğretmen atamaları için atama takvimi yayınlandı. MEB Şubat Ayı Öğretmen Atama Takvimini yayınladı. 2014 Şubat Ayı Öğretmen Atamaları Duyurusu medya365'te. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarınınöğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 29 Ocak-4 Şubat 2014 tarihleri arasında alanlar bazında başvurular alınacak ve atamalar, 6-7 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarınınöğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 10 bin öğretmen ataması yapılacaktır. 29 Ocak – 4 Şubat 2014 tarihleri arasında alanlar bazında başvurular alınacak ve atamalar, 6-7 Şubat2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Öğretmen atamaları konusunda ilginç gelişmeer yaşandı. Özellikle Başbakan Erdoğan tarafından verilen son müjde ile birlikte, Şubat ayı öğretmen atamaları 10 bin kontenjan şeklinde gerçekeleşecek. Ancak hangi bölümden kaç öğretmen ataması yapılacağı yönünde henüz bir haber çıkmadı. MEB müsteşar yardımcısı Salih Çelik ŞUBAT AYI 10 BİN ÖĞRETMEN ALIMI tayin döneminde altı branşta fazla alım gerçekleşeceğini söyledi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Matematik Fen Bilgisi Sosyal Bilgiler İngilizce Türkçe branşlarında fazla atama olacağını söyledi.
TIKLA HEMEN ÖĞREN
Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elektronik başvuru sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu'nu kullanarak başvurularını yapacak. Halen devlet memuru olarak çalışmakta olanların kurumlarından alacakları muvafakatlerinde, yazı örneği ibraz edilmek suretiyle belgenin ilgili bölümünün görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekiyor. Kurumlarınca muvafakati onaylanmayanların başvuruları kabul edilmeyecek.
Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personelinden öğretmenliğe atanmak üzere başvuru yapacaklarda muvafakat şartı aranmayacak. Öğretmen olarak görevli iken görevinden ayrılmış olanlardan bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde "iki alan" yazılı olanlar, bu alanlardan sadece öğrenimi itibarıyla atanabileceği alana başvuruda bulunabilecek. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ), öğretmen adayları için şubat ataması başvuruları ve kontenjanlarına ilişkin kılavuzu yayımladı.
Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarınınöğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 29 Ocak-4 Şubat 2014 tarihleri arasında alanlar bazında başvurular alınacak ve atamalar, 6-7 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 2014 Şubat ayı öğretmen atamaları kapsamında, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarınınöğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 10 bin öğretmen ataması yapılacaktır. 29 Ocak – 4 Şubat 2014 tarihleri arasında alanlar bazında başvurular alınacak ve atamalar, 6-7 Şubat2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Öğretmen atamaları konusunda ilginç gelişmeer yaşandı. Özellikle Başbakan Erdoğan tarafından verilen son müjde ile birlikte, Şubat ayı öğretmen atamaları 10 bin kontenjan şeklinde gerçekeleşecek. Ancak hangi bölümden kaç öğretmen ataması yapılacağı yönünde henüz bir haber çıkmadı.
MEB müsteşar yardımcısı Salih Çelik Şubat ayı 10 bin öğretmen tayin döneminde altı branşta fazla alım gerçekleşeceğini söyledi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Matematik Fen Bilgisi Sosyal Bilgiler İngilizce Türkçe branşlarında fazla atama olacağını söyledi. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elektronik başvuru sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Yeni yılın ilk ataması gerçekleşiyor, 2014 Şubat Ataması kontenjanları (www.meb.gov.tr) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şubat ataması başvuruları ve kontenjanlarına ilişkin kılavuzu yayımladı. MEB şubat 2014 atamasında hangi alanda kaç öğretmen alınacağına ilişkin kontenjan kılavuzu yayımladı. İşte öğretmen atamaları kontenjanları ve başvuru tarihleri..
Türkçe, ilköğretim matematik, fen ilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar atanacağı alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda elektronik başvuru sayfası "İlk Atama ", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yine Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.
Mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabileceği alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Adaylar şahsen veya noter aracılığıyla vekalet vereceği kişi vasıtasıyla elektronik ortamda yaptıkları başvurularını ve bu başvurularına ilişkin Elektronik Başvuru Formu’nun çıktısını ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.
Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecek. Başvurular, başvurunun yapıldığı gün ya da en geç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması gerekiyor.
Halen devlet memuru olarak çalışmakta olanların kurumlarından alacakları muvafakatlerinde, yazı örneği ibraz edilmek suretiyle belgenin ilgili bölümünün görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekiyor.Kurumlarınca muvafakati onaylanmayanların başvuruları kabul edilmeyecek. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personelinden öğretmenliğe atanmak üzere başvuru yapacaklarda muvafakat şartı aranmayacak. Öğretmen olarak görevli iken görevinden ayrılmış olanlardan bakanlıkça en son düzenlenen kararnamelerinde “iki alan” yazılı olanlar, bu alanlardan sadece öğrenimi itibarıyla atanabileceği alana başvuruda bulunabilecek. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Başvurular, 29 Ocak- 04 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak.  
Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar şöyle: "Sınıf öğretmenliğinden bin 50, İngilizce bin, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...