Tgrt Haber
17 Ocak 2019 14:51

2019 Seçmen sorgulama yurt içi-yurt dışı nerede oy kullanacağım? Seçimde sandığım nerede

Seçmen sorgulama yurt içi-yurt dışı haberimizde. 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde oy kullanacak vatandaşların isimleri ve sandık bilgileri 4 Ocak 2019 itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıktı.İkamet işlemleri ile ilgili değişiklik yapacak vatandaşlar ise, işlemlerini bugün saat 17.00'ye kadar tamamlamak zorunda. Seçim öncesi vatandaşlar nerede oy kullanacağım, seçim sandığım hangi okulda? sorusunu soruyor. İşte Seçmen sorgulama ekranı...

2019 Seçmen sorgulama yurt içi-yurt dışı nerede oy kullanacağım? Seçimde sandığım nerede
seçmen sorgulama,

Seçmen sorgulama yurt içi-yurt dışı. Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre; seçmen listeleri bugün saat 17.00'de askılardan inecek. Teknolojinin hayatın her alanında kullanılmasıyla birlikte seçmen sorgulama işlemleri de kolaylaştı. Muhtarlıklara gidemeyen vatandaşlar, YSK seçmen sorgulama sistemi, e-devlet ve mobil uygulamalar üzerinden nerede oy kullanacaklarını öğrenebiliyor. . "Nerede oy kullanacağım?" sorunuza yanıt bulamadıysanız, YSK seçmen sorgulama, e devlet seçmen sorgulama ve seçmen sorgulama mobil uygulamaları ile ilgili bağlantılar haberimizde... İşte seçmen sorgulama 2019...

YURT İÇİ -YURT DIŞI SEÇMEN SORGULA TIKLA ÖĞREN

Bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler. Başvuruyu alan nüfus müdürlüğü başvuru belgelerini adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne aynı gün faks veya elektronik ortamda iletir.

ÖĞRENCİLER NEREDE OY KULLANACAK?

İkamet ettiği ilin dışında eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin "nerede oy kullanacağım" telaşı başladı. Öğrencilerin birçoğu bulundukları illerde oy kullanmak istiyor. Peki bu mümkün mü? YSK'nın seçim yönetmeliğine göre öğrenciler okudukları okulun bulunduğu şehirde, evlerine en yakın okulda oy kullanabilir. Ancak bunun için aşağıdaki uygulamayı gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinin üçüncü fıkrası gereği özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilirler.

GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİ SEÇMENLER İÇİN NELER YAPILACAK?

Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilirler. Engelli olarak kayıtlı olup olmadığınızı www.ysk.gov.tr adresinden, mobil cihazınıza indireceğiniz "Seçmen Sorgulama" uygulamasından ve E-DEVLET kapısından öğrenebilirsiniz.

Engelli olarak kayıtlı değilseniz, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceğiniz "Engelli Beyan Formu"nu doldurarak bizzat veya bir yakınınız aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığınız takdirde seçmen durumunuz "Engelli" olarak güncellenecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...