Tgrt Haber
24 May 2021 11:46

2021 hac kontenjanı açıklandı

Suudi Arabistan’dan hacıları yakından ilgilendirecek bir açıklama geldi. Bu yıl yapılacak olan hac ibadeti için 60 bin kişilik kontenjan açıldı. İşte detaylar…

2021 hac kontenjanı açıklandı
2021 hac kontenjanı

Suudi Arabistan’dan hac kuralları ile ilgili yeni açıklama geldi.

60 BİN HAC KONTENJANI

2021 yılı hac ibadeti yapacak kişi sayısı 60 bin olarak açıklandı. Kontenjanın yerli ve yabancı hacı adaylarını kapsadığı bilgisinin altı çizildi. Yayınlanan genelgede 45 bin hacı adayının yurtdışından, 15 bin hacı adayının ise yurtiçinden kabul edileceği belirtildi.

HACI ADAYLARI, AŞI OLDUĞUNU KANITLAMALI

Hacı adaylarının 18-60 yaş arasında olması vurgusu yapıldı. Belgede Kovid-19 aşıları ile ilgili zorunlu tarihler de yer aldı. Hacı adaylarının son 6 ay içinde hasta olmamaları gerekiyor. Hacı adaylarına aşı kartı ile aşı olduklarını kanıtlama zorunluluğu getirildi. Aşının ilk dozunun 13 Mayıs tarihine kadar, aşının ikinci dozunun ize Suudi Arabistan'a gitmeye 14 gün kala yapılması gerekiyor. Ayrıca aşıların Suudi Arabistan tarafından onaylı aşılar olması gerekiyor.

YABANCI HACI ADAYLARINA 3 GÜN KARANTİNA

Yurtdışından gelen hacı adaylarına ikamet ettikleri yerde PCR testleri yapılacak. Ayrıca yurtdışından gelecek hacı adayları 3 gün zorunlu karantinada kalacak.

Sosyal mesafe kuralı ve maske takma gibi virüsten korunmaya yönelik tedbirler devam edecek.

ARAFAT İÇİN HAC KURALLARI

Tüm yolculuk boyunca hacı adaylarına bir koltuk numarası verilecek. Hacı adayları yolculuk süresince ayakta duramayacak. Otobüslerdeki yolcu sayısı kapasitenin yarısı kadar olacak. Ailelerin birlikte oturulmasına izin verilecek.

ŞEYTAN STERİL TAŞLARLA TAŞLANACAK

Ayrıca şeytan taşlama içinde önlem alındı. Taşlar, hacı adaylarına paketlenmiş şekilde steril poşetlerde verilecek. Şeytan taşlamaya gidiş ve dönüşlerde kişi sayısı 50'yi geçmeyecek. Her katta eşit sayıda hacı adayı olacak.


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...