Tgrt Haber
25 Aralık 2014 19:53

21 bin 360 kilogram kaçak et ele geçirildi!

Mersin'de düzenlenen operasyonda, gümrük işlemlerine tabi tutulmadan liman sahasından çıkartılan 21 bin 360 kilogram kırmızı et yakalandı.

21 bin 360 kilogram kaçak et ele geçirildi!
Mersin, Gümrük, operasyon,

Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine kırmızı et yüklü aracın, sahte belgelerle ülkeye sokulmak istendiği belirlendi.  Bunun üzerine Mersin Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile emniyet birimlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 21 bin 360 kilogram kırmızı et piyasaya sürülmeden ele geçirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine, konuyla ilgili idari soruşturma başlatılırken, olayda sorumluluğu olduğu düşünülen 1 gümrük muhafaza personeli açığa alındı. Savcılık soruşturması ise devam ediyor. Öte yandan, geçen ay Mersin'de bin 44 ton kaçak kırmızı etin yurt içine sokulduğu tespit edilmişti. Bakan Canikli, bunun bugüne kadar ortaya çıkarılan en büyük gümrük kaçakçılığı olayı olduğunu kaydetmişti.
"Ne gerekiyorsa yapılacak"
Öte yandan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Sinop'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'deki oprasyonun ardından soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Konunun Cumhuriyet savcılığına intikal ettiğini ifade eden Canikli, şöyle konuştu: "Bakanlığımızdan müfettiş görevlendirdik. Şu anda çalışmalar hem idari soruşturma devam ediyor hem de yargının yaptığı soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla şu aşamada sonuçlandıktan sonra bir açıklama yapılması daha mantıklı. Çünkü şu an soruşturma devam ediyor. Bu aşamada sorumlular muhtemelen olacak, onlarla ilgili bir takım kararlar söz konusu olacak. Bütün yönleriyle devam ediyor. Bu olayda ihmal olan yanlış olan ne varsa müfettişimizin yapacağı soruşturmadan sonra gereken, açığa alma olacaksa onların hepsi ne gerekiyorsa yapılacak." Canikli, soruşturma devam ettiği için daha fazla ayrıntı veremeyeceğini belirterek, "Yakın zamanda bir kaç gün içinde daha ayrıntılı açıklama yapma imkanımız olur. Ama şu an çok sıcak. Et miktarı yaklaşık 21 ton civarında. Daha önceki ile kıyaslandığında bu biraz devede kulak ama sonuç itibariyle miktarı ne olursa olsun bir kaçakçılık söz konusu ise sonuna kadar üzerine gidiliyor, gidilecek" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...