Tgrt Haber
21 Mart 2014 15:42

'21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'

Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet ve Toplumsal Gelişim Topluluğu tarafından '21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü' kapsamında konferans düzenlendi.

'21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'
down sendromu,farkındalık günü,düzce üniversitesi,21 mart,

Düzce Üniversitesi (DÜ) Sosyal Hizmet ve Toplumsal Gelişim Topluluğu tarafından "21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü" kapsamında konferans düzenlendi.Özel Eğitim Uzmanı Hüseyin Zelyurt, yaptığı konuşmada, down sendromlu bireyleri, diğer engelli bireylerden ayıran özellikler hakkında bilgiler verdi.Down sendromunun dünyada görülme sıklığını anlatan Zelyurt, "Dünyada 700-800 doğumdan birinin down sendromu olma olasılığı yüksektir. Yılda 2 bin down sendromu olan birey aramıza katılıyor. Dünyada ise bu sayı 6 milyon civarında" dedi.Sosyal hizmet uzmanı Levent Arar da engelli haklarının korunmasına ilişkin Türkiye'nin büyük yol kat ettiğini dile getirdi.
Down sendromlu çocuğu olan Saniye Aygün ise toplumda down sendromluların yaşadığı sıkıntıları ve insanların bakış açlarını kendi yaşadıklarından örnekler vererek anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...