Tgrt Haber
03 Mart 2018 22:34

'21'inci yüzyıl Türkiye'nin ve Müslümanların yüzyılı olacak'

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "21'inci yüzyıl, kesinlikle inanıyorum Türkiye'nin, Anadolu insanının ve Müslümanların yüzyılı olacaktır." dedi.

'21'inci yüzyıl Türkiye'nin ve Müslümanların yüzyılı olacak'
bilal erdoğan,

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Fikir, Oluş ve Diriliş" konulu üniversiteliler buluşmasında yaptığı konuşmada, öğrencilere kendisini tanıttı.

Türkiye'nin 21 senede çok ilerleme kaydettiğini belirten Erdoğan, salondaki öğrencilere 21 sene sonrası için kendilerine çok büyük hedefler koymalarını istedi.

"Aydınlık bir gelecek için gayret ediyoruz"
Bilal Erdoğan, birçok vakıfta, dernekte neslin iyi yetişmesi, Türkiye'nin çok daha aydınlık bir geleceğinin olması için gayret ettiklerini vurguladı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de çıkan çatışmalarda 8 askerin şehit olduğunu anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada çok önemli bir mücadeleyi devam ettiriyoruz. O da nedir? Aslında bir ülkenin bağımsızlık mücadelesi. Sınırımızın ötesinden kaynaklı olacak tehditleri, yerinde ortadan kaldırmanın mücadelesi. Neden? Çünkü sizin müttefikiniz olduğunu söyleyen ülkeler, sizinle aynı ittifak içerisinde olduğunu zannettiğiniz ülkeler gelip ne yapıyorlar? Oralardaki tehditleri besliyorlar, destekliyorlar. Onları adeta gelecekte sizin başınıza bela olsunlar diye yetiştiriyorlar. Eski Türkiye'de biz bunlara göz yumardık. Eski Türkiye'de hatırlar mısınız, Başbakan başka bir ülkenin devlet başkanı önünde elleri önünde bağlı, kafası önüne eğik bir şekilde bir fotoğrafı vardır. İşte eski Türkiye'nin fotoğrafı. Yeni Türkiye'de nasıl? Yeni Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 'Dünya 5'ten büyüktür' diye bütün dünyanın adaletsiz sistemine bir başkaldırı söylemini gerçekleştirebiliyoruz."

"Dünyanın bir huzura, bir dengeye ihtiyacı var"
"Dünyanın bir huzura, bir dengeye ihtiyacı var." diyen Erdoğan, bunu vadedebilecek medeniyetin İslam medeniyeti olduğunu belirtti.

Erdoğan, demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi evrensel değerlerden bahseden Batılının sömürgeleştirdiği yerlerde kimsenin kültürünün, dininin değerinin kalmadığını ifade ederek, "Bugün dünyaya medeniyet vaaz eden Batı, aslında 200 yıl içinde dünyayı baskı altında tutan, Afrika'da, Amerika kıtasında onlarca insanı katleden, onların kanları üzerine bir medeniyet kurduğunu iddia eden, sanan ve birçok medeniyeti tarihe gömen bir Batı." diye konuştu.

"Türkiye boyundan büyük işler yapıyor"
Salondaki gençlere seslenen Bilal Erdoğan, "Böylesine güçlü bir liderlik varken, Türkiye böylesine güçlü bir fırsat yakalamışken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi krizleri minimize eden, ara dönemleri, koalisyonları imkansız hale getiren bir sistemi hayata geçirmişken, bu yürüyüşün sürdürülebilir kılınması için sizlere de çok büyük görevler düşüyor. Şu anda Türkiye boyundan büyük işler yapıyor mu yapıyor. Bunu ben kabul ediyorum ama biz Dandanakan'da, Malazgirt'te de boyumuzdan büyük işlere kalkıştık. Neden? Bedir'de, Uhud'da, Hendek'te de öyleydi de o yüzden. Bizim örnek aldığımız sahabe efendilerimiz, onları örnek alan değerli ecdadımız, onlar da karşılarında iki katları olan orduları işte bu imanla, bu inançla, bu şuurla yendiler. Bu salondaki arkadaşların da aynı inanca, aynı kararlığa sahip olduğunu düşünüyorum. İşte bu kararlılıktır şu andaki Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yürüyüşün devamlılığını sağlayacak olan." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin aydınlık yarınlarına taşınmasına destek vermek için "taş üstüne taş koyanın" destekçisi olunması gerektiğini belirten Bilal Erdoğan, TÜGVA'nın Türkiye'de ulaşmadığı yerin kalmayacağını dile getirdi.

Erdoğan, "21'inci yüzyıl, kesinlikle inanıyorum Türkiye'nin, Anadolu insanının ve Müslümanların yüzyılı olacaktır inşallah." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...