Tgrt Haber
05 Nisan 2014 14:14

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları sürüyor

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları yaklaşık bin kişilik ekiple sürüyor.

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i arama çalışmaları sürüyor
sarıyer zekeriyaköy, kaybolan çocuk, pamir dikdir, arama çalışmaları,Pamir Dikdik'i arama çalışmaları, çocuk kayboldu

Çalışmalarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Serdar Dikdik, oğlunun bulunacağına inandığını belirterek, Zekeriyaköy sakinlerinden evlerine, bahçelerine ve avlularına bakmalarını istedi. Çocuğunun üstünde kırmızı-mavi yatay çizgili tulum bulunduğunu ve kalabalık bir ortamda bile fark edilebileceğini anlatan Dikdik, "Pamir her an ortaya çıkabilir" dedi. Bölgedeki güvenlik kameralarının incelendiğini, kendi kameralarının ise dışarıyı göstermediğini ifade eden Dikdik, bir süredir bozuk olan kapı zilini ise tamir edeceklerini kaydetti. Kaçırılma iddialarını reddeden Didik, "Çocuk burada kendi mahallemizde kayboldu, gelecek, çıkacak bir yerden" diye konuştu. Dikdik, arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür etti.
"Bin kişi aramaya devam ediyor"
AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyon Basın Sözcüsü Şevket Kerecteci de açıklamasında Pamir'i arama çalışmalarının 27 saati aşkın bir süredir devam ettiğini söyledi. Gece saatlerinde köpeklerle arama yapıldığını kaydeden Keresteci, asker, Sivil Savunma ve sivil toplum kuruluşlarından binin üzerinde kişinin, arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Aramaların ilk aşamasında 4 ila 5 kilometrelik alanın tarandığını belirten Keresteci, "Arama sahası genişletilecek ve çocuğu bulana kadar arayacağız" dedi. Keresteci, ilerleyen saatlerde güzel haber vermeyi umduklarını dile getirdi.
Gönüllü pilot da arıyor
Bu arada gönüllü olarak da arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Ufuk Bulut adlı paramotor pilotu da yaklaşık 35 dakika havadan arama kurtarma çalışmasına katıldı.
Büyükşehir Belediyesi de 41 kişilik ekiple arıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, itfaiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Birliği, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personelinden oluşun 41 kişilik ekip Pamir Dikdik'i bulmak için seferber oldu.
Çocuğun kaybolma haberinin duyulmasından sonra alarma geçen İstanbul İtfaiyesi 11 kişilik arama birliği, 2 termal kamera ile arama çalışmalarına katıldı. Sivil Savunma Birliği 3 köpek 10 personel, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 10 personel, 3 mobil aydınlatma kulesi, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 10 personel ile arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı da 2 mobil büfe ve 5 personelle arama çalışmalarına katılan personele destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...