Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2015 23:22

3 Bakan istifa ediyor, Başbakan Davutoğlu açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

3 Bakan istifa ediyor, Başbakan Davutoğlu açıkladı!
istifa eden bakanlar, genel seçimler,Bekir Bozdağ, Lütfi Elvan,Efkan Ala

Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakanın görevini müsteşarların sürdüreceğini açıkladı.

Bugünkü Bakanlar Kurulu'na Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın son kez katıldığını belirten Davutoğlu, "Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik" dedi.

3 BAKANLIĞA GETİRİLECEK YENİ İSİMLER

Yürüyen işlerde aksama olmaması, devamlılığın sağlanması açısından üç bakanlığa müsteşarların getirileceğileceğinin uygun bulunduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır. Hayırlı olsun. Zaten bu Türkiye'de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerine düşünmek lazım gerçekten buna ihtiyaç var mı, diye. Ancak bir teamül bir kural gereği seçimlerden önce bu üç bakanlığın ataması yapılıyor.''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...