Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2014 20:11

3 çocuk Ergene Nehri'nde kayboldu

Tekirdağ'da 3 çocuk yüzmek için girdikleri Ergene Nehri'nde akıntıya kapılarak kayboldu.

3 çocuk Ergene Nehri'nde kayboldu
tekirdağ, ergene nehri, çocuklar,

Deniz polisi ve AFAD ekipleri çocukların bulunması için çalışma başlattı. Edinilen bilgiye göre, Muratlı ilçesine bağlı Aşağısevindikli köyünde 6 çocuk yüzmek için Ergene Nehri'ne girdi. Yaşları 10-12 arasında olan çocuklardan 3'ü nehirden çıkarken, 3 çocuk akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Olayın şoku ile olay yerinde bekleyen 3 çocuk, traktörü ile tarlasına bakmaya giden bir çiftçinin sormasıyla anlattıkları olayı hemen köylülere haber verdiler. Son anda kurtulan Mehmet Ural, Suat Kayabaşı, Serhat Kayabaşı'nın ise jandarma tarafından ifadeleri alındı. Deniz polisi ve AFAD ekipleri, akıntıya kapılan Umut Buğra Yanat, Efe Can Baybüre, Bahadır Sarı'yı arama çalışmalarını sürdürüyor. Aşağısevindikli köyü sakinleri de arama çalışmalarına yardım etmek için nehir kıyısına geldiler.

Olayı ilk duyan Tuncay Ortaer, "Çocuklardan biri haber verdi bana, abi arkadaşlarım kayboldu bize yardım et dedi. Saat 12.00 ile 12.30 civarı oldu. Bende aşağıdan girdim, yaklaşık 1 km ilerden belki suyun üzerindedirler diye tarayarak geldim ama bulamadım kimseyi. Sonra da köye haber verdim, insanlar geldi" dedi.

Olay yerine gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız bu acı çok üzücüdür. Olay yerinde çok sayıda ekibimiz aramalara devam ediyor. İstanbul'dan gelecek ekipler var. Allah ailelere sabır versin. Canlı bulunmaları en büyük arzumuz ve isteğimizdir. Aramalara çocuklarımız bulununcaya kadar etraflıca devam edilecek" diye konuştu.

Ergene'de kaybolan Bahadır Sarı ve Umut Buğra Yanat'ın babaları Ferit Sarı ve Bayram Yanat, Vali Yerlikaya ile görüştükten sonra birbirlerine sarılıp "Daha dün bisiklet aldım. Böylemi olacaktı" diyerek gözyaşı döktüler.

Aşırı yağışlardan dolayı nehrin debisinin yüksek olması arama çalışmalarını güçleştiriyor. İstanbul'dan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin de olay yerine doğru yola çıktığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...