Tgrt Haber
11 Şubat 2014 09:36

3. Havalimanına ÇED durdurması

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 3. Havalimanına ilişkin verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurdu.

3. Havalimanına ÇED durdurması
3. Havalimanına ÇED durdurması, 3. havalimanı, olumlu raporun yürütmesi durduruldu,

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 3. Havalimanına ilişkin verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurdu. İstanbul 4. İdare Mahkemesine başvuran Özgür Aytaç, Alican Ocak, Cevat Ocak ve Yıldırım Yılmaz'ın avukatı Alptekin Ocak, İstanbul 3. Havalimanı projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı. Dava dilekçesinde, 3. Havalimanı Projesi'nin çevreye ve doğal hayata zarar vereceği iddia edilerek, ÇED raporunun görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı öne sürüldü. Dilekçede, raporun yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edildi.  
Başvuru üzerine dava dosyasını inceleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi aldığı kararda, ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulmasına hükmetti.
Mahkemenin kararı şöyle: ''Uyuşmazlığın çözümü için hazırlanacak bilirkişi raporu hakkında, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 280 ve 281. maddelerinde yer verilen usuli işlemler tamamlandıktan sonra yeniden bir karar verilinceye kadar dava konusu, İstanbul 3. Bölge Havalimanı projesi hakkında 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' olumlu kararı verilmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün 21.05. 2013 tarihli ve 2992 sayılı kararının yürütülmesinin durdurulmasına oybirliğiyle karar verildi.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...