Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2015 08:34

3 il için çok kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yurt geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi.

3 il için çok kuvvetli yağış uyarısı
yağış, meteoroloji, hava durumu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışın devam ettiği Hatay, Osmaniye ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçesi için yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Doğu Akdeniz'de halen devam etmekte olan yağışların öğle saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Adana, Osmaniye, Hatay, Konya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların, bugün akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiğini bildirerek, oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji, rüzgarın, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde kuzeybatı (karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiğini de bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının, öğle saatlerinden sonra doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile akşam saatlerinde Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölümü ile gece saatlerinde Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Elazığ, Ağrı, Iğdır ve gece saatlerinde Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

ADANA: Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(19)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak yağışlı.(19)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu.(13)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu.(12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı.(2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...