Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 14:46 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 17:27

3 ilde terör operasyonu: HDP Beşiktaş İlçe Başkanı PKK'ya militan toplamaktan gözaltında

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyonlarda, örgüte militan kazandırmaya çalıştıkları gerekçesiyle 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında HDP Beşiktaş İlçe Eş Başkanı Orhan Ö.'nün de olduğu öğrenildi.

3 ilde terör operasyonu: HDP Beşiktaş İlçe Başkanı PKK'ya militan toplamaktan gözaltında
PKK,terör,gözaltı,HDP,ilçe başkanı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü PKK, büyük kayıpların ardından örgüt kadrolarına yeni kişileri kazandırmak için kolları sıvadı. Yurt genelinde militan avına çıkan teröristlerin planını Emniyet bozdu.

11 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul merkezli 3 ilde PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 11 zanlı yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün sözde gençlik yapılanması DGH bünyesinde faaliyet gösterdikleri ve bir araya geldikleri gençleri örgüte kazandırmaya çalıştıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma yürüttü. Çalışma kapsamında kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

HDP'Lİ İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

İstanbul'da 10, Van ve Muğla'da 2 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. HDP Beşiktaş İlçe Eş Başkanı Orhan Ö'nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramalarda şüphelilere ait çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...