Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2015 22:00

3 şehirde okullara kar tatili

Giresun, Ordu ve Karabük'te kar yağışı nedeniyle Pazartesi günü okullar tatil edildi.

3 şehirde okullara kar tatili
kar, kar tatili, okul, okul tatil,

Giresun'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların yarın tatil edildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görele, Dereli ve Tirebolu ilçesinde kar yağışı sonrası henüz bazı köy yollarının ulaşıma açılamadığını belirtti. Akkurt, bu ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti. Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 Ocak salı günü ulaşıma kapanan Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu tek yönlü ulaşıma açıldı.
KARABÜK
Karabük merkez ile Safranbolu ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Ayrıca, kamu görevlisi engelliler ve kamuda çalışan hamile personelin de izinli sayıldığının aktarıldığı açıklamada, diğer ilçelerde ise tatil kararının ilerleyen saatlerde durum değerlendirilerek verileceği kaydedildi.
ORDU
Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili kar yağışı sonrası Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullara yarın ara verildi. Yetkililer diğer ilçelerde kapanan mahalle yollarının Ordu Büyükşehir Belediye ekiplerince açıldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...