Tgrt Haber
04 Şubat 2018 10:34

32 bin 500 kuşun arasından dünya 2'ncisi oldu!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yetiştirilen safkan ’Norwich’ cinsi kanarya, İtalya’da düzenlenen yarışmada dünya 2’ncisi oldu.

32 bin 500 kuşun arasından dünya 2'ncisi oldu!
kuş,,yarışma,

Bodrum’da yaşayan Turizmci Can Başbayraktar’ın kanaryalara olan ilgisi ile başlayan serüveni kendisine yüzlerce ödül kazandırdı. 60’dan fazla kanaryası olan Başbayraktar’ın yetiştirdiği kanaryalar ise ödülden ödüle koştu.

Birçok kez Türkiye 1’inciliği olan Başbayraktar’ın Dünya şampiyonasından ise 3 kez 1’inciliği var. En son olarak, İtalya’da katıldığı 66’ncı Dünya Ornitoloji (kuş bilimi) Şampiyonası’nda ’Norwich’ cinsi kanaryasıyla Dünya 2’ncisi oldu. Kanaryanın dedesi ve babasının ise Dünya 1’inciliğinin olduğu öğrenildi.

35 BİN KUŞUN İÇERİSİNDEN 2’İNCİ OLDU

İtalya’nın Cesena şehrinde gerçekleştirilen 66’ncı Dünya Ornitoloji Şampiyonasına 500 kategoriden oluşan yarışmada 45 ülkeden 32 bin 500 kuş yarıştı. Bodrum Serinofil Derneği adına turizmci Can Başbayraktar 5 kanaryası ile şampiyonaya katıldı. Binlerce kuşun yarıştığı şampiyonada Can Başbayraktar beyaz kanaryası ise dünya 2’incisi oldu. 1’inciliği Portekiz alırken, 3’üncülüğü ise yine Türkiye kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...