Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 13:06

4 ilde 12 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şırnak'ta 1, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8, Bingöl'ün Genç ilçesinde 2 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

4 ilde 12 terörist daha öldürüldü
genelkurma, terörist, genelkurmay,

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şırnak'ta 1, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8, Bingöl'ün genç ilçesinde 2 olmak üzere toplam 12 terörist öldürüldü. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 275'e, Şırnak'ta 219'a, Yüksekova'da ise 196'ya yükseldi.Nusaybin'de 11 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 573 oldu. Şırnak'ta bir adet Kaleşnikof şarjörü ve 30 adet Kaleşnikof fişeği ele geçirildi, sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 655'e ulaştı.

Yüksekova'da ise, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet M4 piyade tüfeği, 10 adet av tüfeği, bir adet havalı tüfek, 11 adet tabanca, yedi adet el bombası, 16.380 adet Kaleşnikof fişeği, 5.220 adet Biksi fişeği, 705 adet Doçka fişeği, 170 adet Mavzer fişeği, 20 adet M-16 fişeği, 15 adet tabanca fişeği, dört adet roketatar sevk fişeği, iki adet 82 mm'lik havan mühimmatı, bir adet 60 mm'lik havan mühimmatı, bir kutu havai fişek, 10 adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet tabanca şarjörü, üç adet dürbün, bir adet el telsizi, bir adet dedektör, 500 lt mazot ve 12 adet tüp ele geçirildi, sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 286 oldu.

Bingöl'de 2 terörist silahlarıyla beraber ölü ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde icra edilen operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, dört adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...