Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2015 15:24

4 kişinin öldüğü kavganın tarafları barıştı

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Yağmurca köyünde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan Çalış ve Yağan aileleri, HDP ve DBP heyetlerinin araya girmesiyle barıştı.

4 kişinin öldüğü kavganın tarafları barıştı
Çalış, DBP, Hdp, Şırnak, Yağan

Yağmurca köyünde 28 Mart'ta arazi anlaşmazlığından dolayı Çalış ve Yağan aileleri arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesi, 7 kişinin de yaralanması ile başlayan husumet, aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İdil Belediyesi eşbaşkanları, HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu heyetin girişimleri sonucu sonlandırıldı. Yağmura köyü Hz. Yusuf Camisi'nde HDP Şırnak Milletvekili adayları Faysal Sarıyıldız ve Leyla Birlik, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DBP ve HDP yöneticileri, İdil Belediyesi eşbaşkanları ile bölgenin ileri gelenlerinin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafları bir araya getirdi.
Heyet adına konuşan Sarıyıldız, yaşanan olayın yaralarının sarılmasının zaman alacağını, ancak barışmak ve birlik olmak için kaybedecek vakitlerinin olmadığını söyledi. Sarıyıldız, "Hemen sınırın alt tarafında yürekler bir olmuş onurumuz için savaşıyor, artık kendi içimizdeki kavgalarımızı bir kenara bırakmalıyız. Bundan sonraki kavgalarımız, onurumuz ve özgürlüğümüz için olmalıdır" dedi.
Kutsal bir amaç için burada olduklarını belirten Sarıyıldız, ailelere seslenerek, "Bugünden sonra aileler birbirine eskisinden daha dostane, daha yakın davranmalıdır" diye konuştu. Duaların okunmasının ardından Çalış ve Yağan aileleri, alkışlar eşliğinde birbirleriyle tokalaşarak barıştı. Yağan ailesi adına konuşan Ahmet Yağan, yaşananların kimsenin tasvip etmediğini dile getirdi ve HDP-DBP heyetlerinin yoğun çabaları için teşekkür etti. Tören verilen yemekle son buldu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...