Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2016 17:19

'40 rejim askeri teslim oldu'

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'ye bağlı Kamışlı'da rejim güçleriyle YPG arasında dün başlayan çatışmaların ardından, 40 rejim askeri YPG'ye teslim oldu.

'40 rejim askeri teslim oldu'
rejim askeri, suriye,

Reuters'ın Haseke'deki görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, YPG'liler, rejim güçlerini Kamışlı'daki bir hapishanede kuşattı. Haberde, 40 rejim askeri silahlarını bırakıp YPG'ye teslim olurken, bina civarından hâlâ silah seslerinin geldiği belirtildi. Kamışlı'da Çarşamba günü YPG'liler ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmada iki YPG'li ölmüştü.
Nüfusun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Kamışlı, Haseke vilayetine bağlı. Kent, PYD'nin önce kanton, ardından özerklik ilan ettiği bölgede yer alıyor. Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Kamışlı'da çatışma yaşanmamıştı. Kamışlı'nın bağlı olduğu Haseke'de 2011'den bu yana hem rejim güçleri hem de YPG'liler bulunuyor.
Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin de hemen karşısında yer alıyor. Kentte, 2015'in son gününde üç ayrı noktaya IŞİD tarafından bombalı araçlarla saldırı düzenlenmiş, 16 kişi hayatını kaybetmişti. (Reuters)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...