Tgrt Haber
23 Temmuz 2021 17:32

47 yıl sonra bir ilk! Kapalı Maraş'ta cuma namazı kılındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 47 yıl sonra Kapalı Maraş bölgesinde yeniden ibadete açılan Bilal Ağa Mescidinde ilk cuma namazı kılındı.

47 yıl sonra bir ilk! Kapalı Maraş'ta cuma namazı kılındı
Kapalı Maraş,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan bu yana kapalı olan ve restorasyonun ardından 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılan Bilal Ağa Mescidinde ilk cuma namazı eda edildi. Bilal Ağa Mescidindeki cuma namazına, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazını, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken kıldırdı.

BÜTÜN DÜNYAYA MESAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı Tatar, bayram namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde kıldıklarını hatırlatarak, burada, Kıbrıs Türk halkının geleceği ve bu topraklardaki varoluş mücadelesiyle ilgili bütün dünyaya çok önemli mesajlar verildiğini vurguladı.

“ATALARIMIZ TARAFINDAN KULLANILAN MESCİTTİ”

Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:
"Bugün bayramın dördüncü günü, Kapalı Maraş'ın da açılmasıyla birlikte Bilal Ağa Mescidinde cuma namazını kılmış bulunmaktayız, bu da ayrı bir huzur ve güzellik. Çünkü burası yıllar önce Bilal Ağa Vakfı, atalarımız ve ecdadımız tarafından kullanılmakta olan bir mescitti. Şu anda ilk kez, yıllardan sonra restore edilmesiyle burada, bu anlamlı günde cuma namazı kıldık. Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde burada hep birlikte bu namazı kılmanın huzuru ve güzelliğini yaşıyorum. Bu mescidin restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum."
Bilal Ağa Mescidinin 200 yıllık bir geçmişe sahip olduğu biliniyor.

47 yıl sonra bir ilk! Kapalı Maraş'ta cuma namazı kılındı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...