Tgrt Haber
03 Kasım 2019 14:37

5 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonu

Jandarma Genel Komutanlığınca, DEAŞ Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 02.11.2019 tarihinde Osmaniye merkezli İstanbul, Gaziantep, Kilis ve Bursa olmak üzere 5 ilde eş zamanlı operasyon icra edilmiştir.

5 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonu
deaş,operasyon

Operasyonda, 7 kişi, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmış olup, gözaltına alınanlar  hakkında adli işlem  başlatılmıştır.

Gözaltına alınan bir örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına yılda yaklaşık 1500-2000  yabancı terörist savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim kamplarının sorumlusu ve DEAŞ terör örgütünün  “zekat emiri” olarak faaliyet gösterdiği, iki örgüt üyesinin DEAŞ terör örgütü adına yabancı terörist savaşçı yetiştirilen silahlı eğitim  kamplarının silah, teçhizat ve lojistik sorumlusu olduğu, ayrıca bu iki örgüt üyesinin  örgüt kamplarında yetiştirilen yabancı terörist savaşçıları, çatışma bölgelerine sevkini sağlayan organizasyonundan sorumlu oldukları,  diğer dört örgüt üyesinin ise DEAŞ terör örgütü içerisinde çeşitli kademelerde  faaliyet gösterdikleri tespit edilmiştir.

Gözaltına alınanların kaldıkları yerlerde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konulmuştur.     

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...