Tgrt Haber
19 Aralık 2017 10:22

50 bin telefon takibe alındı

​Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından bugüne kadar çözümü yapılan ByLock’u toplamda 215 bin 92 FETÖ mensubunun kullandığı tespit edildi.

50 bin telefon takibe alındı
telefon,,takip,

Ancak ekipler ByLock’ta üç aşamalı durumla karşılaştı. İlk olarak, ‘problem teşkil etmeyen, net ByLock kullanıcısı olan’ yani kullanıcı adı, mesaj ve konuşma içerikleri bulunanlar... İkincisi, kullanıcı adı olup da mesaj içerikleri olmayan... Üçüncü olarak da kullanıcı olup da bazı mesaj içeriklerinin kısıtlı olan... İkinci ve üçüncü aşamadan olan 50 bin ByLock kullanıcısı olduğunu tespit edildi. Güvenlik birimleri bünyesinde kurulan özel ekip 50 bin kişinin ByLock içeriklerini yeniden inceleyecek ve çözecek. Bu sayede hem varsa mağduriyetler giderilecek hem de gerçek ByLock kullanıcıları ayıklanacak. Bu arada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun da (BTK), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle örgüt elemanlarının telefonlarından ByLock için kullanılan ‘46.166.160.137’ IP adresine bağlanıp bağlanmadığını araştırdığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...