Tgrt Haber
27 Haziran 2021 22:12

6 ülkeye zorunlu karantina kalkıyor

1 Temmuz'dan itibaren başlayacak yeni normalleşme adımları çerçevesinde 6 ülkeye yönelik uygulanan zorunlu karantina uygulaması kaldırılıyor.

6 ülkeye zorunlu karantina kalkıyor
karantina,,ülke,,koronavirüs,

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalara ilişkin yeni bir genelge yayınladı. Yeni genelgeye göre konserler ve festivaller yeniden başlayacak, kafe ve restoranlarda müşteri sınırı kalkacak, düğün ve nikah törenlerinde ikramlar yeniden başlayacak.

6 ÜLKEYE KARANTİNA KALKIYOR

Genelgede yurt dışından gelenlere yönelik uygulanan karantinayla ilgili de önemli kararlar yer aldı.

Koronavirüs vakalarının düşmesi ve aşılama sürecinin hızlanması ile ilgili Türkiye, yeni normalleşme kararları aldı. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre, Bangladeş, Brezilya, G.Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelen yolcular ile son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina 1 Temmuz'da sona erecek.

Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelen yolcu ile ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina süresi de 1 Temmuz'dan itibaren 10 güne düşürülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...