Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2016 11:30

7 askeri şehit eden PKK'lıları ahırda saklamış

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 18 Şubat'ta askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili tutuklu 2 sanık hakkında, sekizer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

7 askeri şehit eden PKK'lıları ahırda saklamış
pkk, terör örgütü,

Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 7 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin tutuklu 2 sanık hakkında dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanıklar Mürsel E. ve Abdulmenaf T. hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayoluna tuzakladığı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği belirtilerek, patlamada Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik, erler Kadir Görgülü, Recep Bodur, Fatih Yeniay, Mustafa Bilgili, Mustafa Nerkis ve Oğuz Arslan'ın şehit olduğu hatırlatıldı.

Eylem talimatı "Azad" kod isimli teröristten
Yapılan otopside askerlerin patlama ve etrafa saçılan parçaların doğrudan ya da dolaylı etkisine bağlı olarak şehit düştüğünün saptandığı kaydedilen iddianamede, saldırının talimatını "Azad" kod adlı PKK'lı teröristin verdiği ifade edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda faaliyetlerini etkin şekilde sürdürebilmek için milis/işbirlikçi yapılanma içinde olduğu ve sanık Mürsel E'nin de bunun bir parçası olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Sanık Mürsel E. olay tarihi ve öncesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla irtibat halinde bulunmuştur. Sanık silahlı terör örgütü mensuplarınca güvenlik görevlilerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eylemde teröristleri eylemin gerçekleştiği köye getirmiş, köyde teröristler ile diğer sanık Abdulmenaf T'nin irtibatlarını sağlamıştır. Eylemi gerçekleştiren teröristler bölgede daha önce keşif yapmıştır."

Abdulmenaf T'nin eylem hazırlığında olduğunu bildiği teröristleri kendisine ait ahırda barındırdığına işaret edilen iddianamede, sanıkların, askeri aracın geçişi sırasında saldırı düzenleneceğine dair konuştuğu teröristlerle birlikte hareket ettiği vurgulandı.

İstenilen ceza
İddianamede, 7 askerin şehit olmasına neden olan saldırıyla ilgili tutuklu sanıklar Abdulmenaf T. ve Mürsel E. hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan birer, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürülmesi suçuna yardım etmek" suçundan da şehit olan her bir asker için yedişer kez olmak üzere sekizer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diyarbakır-Bingöl karayoluna PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ile erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Mustafa Bilgili, Recep Bodur ve Fatih Yeniay şehit olmuş, saldırıda ağır yaralanan er Oğuz Arslan ise tedavi gördüğü GATA'da şehit düşmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...