Tgrt Haber
02 Nisan 2016 09:58

7 polisi şehit eden terörist yakalandı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 7 polisin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, aracı olay yerine bırakan terörist yakalandı.

7 polisi şehit eden terörist yakalandı
diyarbakır, diyarbakır saldırısı

Edinilen bilgilere göre, merkez Bağlar ilçesinde 7 polisin şehit olduğu, 15 polis ve 12 sivilin yaralandığı bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, aracı olay yerine bırakan ve daha sonra polis servisinin yaklaşmasıyla birlikte uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra kaçan, PKK’lı terörist yakalandı. A.Ç. adlı teröristin, dün gece saatlerinde kırsal alana kaçmaya çalışırken, Kocaköy ilçesinde yakalandığı öğrenildi.
Önceki gün düzenlenen ve PKK'nın üstlendiği saldırıyla ilgili dün 9 kişi gözaltına alınmıştı.
Diyarbakır'da önceki gün Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu yedi polis şehit olmuş, 13'ü polis, 14'ü sivil 27 kişi de yaralanmıştı.
Terör örgütü PKK'nın üstlendiği saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırıyı, 300 kilo bomba yerleştirilen otomobili park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lı teröristin yaptığı tespit edilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...