Tgrt Haber
13 Aralık 2021 09:09

İhracatta usulsüzlük operasyonu! 750 milyon lira vurgun yaptılar

Son dakika haberi: İstanbul'da ihracat işlemlerinde faturada usulsüzlük yaparak devleti 750 milyon liralık zarara uğratan şebekeye dev bir operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İhracatta usulsüzlük operasyonu! 750 milyon lira vurgun yaptılar
Son dakika,Operasyon,Soruşturma,Fatura

İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’den Rusya, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Kosova’ya yapılan ihracatlarda fatura üzerinden büyük bir usulsüzlük ve vurgunu tespit etti.

750 MİLYON TL VERGİ İADESİ ALINMIŞ

Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan uzun süreli teknik takipler sonucu söz konusu ülkelere gerçekleştirilen ihracatlarda yurtiçine gösterilen fatura bedellerinin yurtdışına gönderilen fatura bedellerine oranla çok yüksek olduğu saptandı. Evrak üzerinde yüksek bedelli ihracat yapmış gibi gösteren ve devletten usulsüz bir şekilde yaklaşık olarak 750 milyon Türk Lirası vergi iadesi aldığı tespit edilen 51 kişilik şebekeye yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen baskınlarda devleti milyonlarca lira zarara uğratan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi.Zanlıların emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...