Tgrt Haber
26 Şubat 2016 09:22

760 kilo patlayıcı imha edildi

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 7 barikat kaldırıldı, 2 çukur kapatıldı ve 4 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 760 kilogram el yapımı patlayıcı imha edildi.

760 kilo patlayıcı imha edildi
derik, mardin, pkk

Mardin Valiliği, Derik ilçesindeki operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Derik'te güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile vatandaşların araçlarının gasp edilmesi üzerine 19 Şubat'ta başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında bir evin müştemilatında yapılan aramada 1 adet uzun namlulu silah ve 1 mavzer diye tabir edilen uzun namlulu silah ile 4 plastik bidon içerisinde 240 kilogram el yapımı patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiği belirtildi.
Cevizpınar Mahallesi Kasaplar Çarşısı mevkiinde yapılan aramada ise bin Kanas fişeği ve bin 500 bixi fişeğinin ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, A.E. adına kayıtlı bir araç içerisinde de 12 Kaleşnikof silaha ait dipçik ve şarjör ele geçirildiği edildiği bildirildi.
Dağ Mahallesi’nde 1, Cevizpınar Mahallesi’nde 3 olmak üzere toplam 4 el yapımı patlayıcının imha edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Toplam 760 kilogram patlayıcı madde düzeneği imha edilmiştir. Derik İlçesinde 7 barikat kaldırılmış, 2 çukur kapatılmış, 1 yanmış araç, kepçe marifetiyle bulunduğu yerden kaldırılmıştır” denildi.
Açıklamada, ilçedeki 28 evde arama yapıldığı da belirtildi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...