Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 20:50 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 00:04

8 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırının zanlısı tutuklandı

Hakkari'de 2012'de 8 askerin şehit edildiği ve 16 askerin de yaralandığı saldırıda bulunan Ş.M. isimli terörist, Gaziantep’te kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırının zanlısı tutuklandı
şehit,terörist,yakalama,operasyon

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 20 Haziran 2012'de Yeşiltaş Jandarma karakol askeri birliğin yönelik silahlı ve EYP'li saldırı düzenleyen teröristlerden biri yakalandı.

Kilis'te İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen kapsamlı istihbarı çalışmalar sonucunda, 8 askerin şehit edildiği ve 16 askerin de yaralandığı saldırıda yer alan Ş.M. isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaparak Gaziantep’te bulunduğu belirlendi. Ekiplerce, Gaziantep Merkez'de yapılan operasyonla M.C. kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınana terörist, geniş güvenlik önlemleri altında Kilis Adliyesine sevk edildi.

M.C.'nin geçmiş dönemde bölücü terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüttüğü, Türkiye'de Hakkari bölgesinde askeri birliklere, konvoylara silahlı ve EYP'li saldırı tarzında eylemlerde bulunduğu Yeşiltaş Jandarma karakoluna yönelik 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin ise yaralandığı saldırıya katıldığı, Suriye ve Irak-Gare bölgesinde örgüt adına silahlı faaliyet göstermesini müteakip yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaparak Gaziantep’te ikamet ettiği tespit edildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...