Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2014 10:38

8 Şubat 2014 MEB Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevapları

MEB Ehliyet sınavı bitti.MEB Ehliyet sınavı soruları cevapları burada olacak. MEB Ehliyet sınav soru ve cevapları henüz verilmedi.

8 Şubat 2014 MEB Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevapları
MEB, Ehliyet sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanır, Ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı,

MEB Ehliyet sınavı dün yapıldı. MEB Ehliyet sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanır? MEB Ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı açıklanır açıklanmaz burada olacaktır. Adaylar ter dökecek. Yeni ehliyet sınavı bugün 8 Şubat'da düzenlenecek. Adaylarlar merakla ehliyet sınav giriş yerlerini merak ediyor derken sınav günü geldi çattı.Sınav yerleri MEB'in sitesinden duyurulmuştu. MEB Ehliyet sınavı bugün yapılıyor.MEB Ehliyet sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanır? MEB Ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı açıklanır açıklanmaz burada olacaktır.Adaylar ter dökecek.Yeni ehliyet sınavı bugün 8 Şubat 'da düzenlenecek. Adaylarlar merakla ehliyet sınav giriş yerlerini merak ediyor derken sınav günü geldi çattı.Sınav yerleri MEB'in sitesinden duyurulmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Motorlu taşıt sürücü aday sınavı 8 Şubat’da gerçekleştirilecek.
EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI
Ehliyet sınav soru ve cevapları MEB resmi sitesinde açıklayacaktır.MEB açıklar açıklamaz sizinle paylaşacağız. MEB Ehliyet sınavı son olarak 24 Ağustos'ta yapılmıştı. Ağustos ayında düzenlenen sınavın sonuçları Eylül ayında açıklandı. Yeni ehliyet sınavı 8 Şubat 'da.Bir diğeri ise 8 Şubat 2014'te düzenlenecek. 8 Şubat Ehliyet sınav sonuçları açıklanma tarihi daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı 'nın sınav takviminde duyurulmuştu. Bu sene MEB Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma tarihlerini geçen seneye göre çok hızlı bir şekilde açıklamaktadır. 8 Şubat Ehliyet sınav sonuçları 8 Şubat 2014günü MEB tarafından açıklanacaktır. Ehliyet sınav sonuçları açıklanma tarihi genellikle ehliyet sınav takvimindeki tarihe uymaktadır. Bazı sınav sonuçlarında sadece 1-2 gün sarkma olduğu görülmüştür.
SINAV GİRİŞ BELGESİ
a. Sınav giriş belgesi fotoğraflı olup söz konusu belgede adayın salon ve kimlik bilgileri yer alır. Salon bilgilerinde adayın sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon, sıra ve adres bilgileri yer alır.
Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Ancak, olağanüstü durumlarda (doğal afet, yangın, vb.) Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi ve YEĞİTEK Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığının uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilir.
b. Her sınav için yeniden düzenlenen sınav giriş belgesinde MTSK’nın adı ile sınav tarihi, saati, sınava gireceği dersler ve kaçıncı sınav hakkını kullandığı, sınava gireceği sürücü belgesi sınıfı ve dikkat bölümleri yer alır. Kimlik bilgilerinde adayın T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, baba adı, doğum yeri ve tarihi bulunur.
c. İlçe milli eğitim müdürlüğü, MTSK müdürlükleri tarafından Özel MTSK Modülünden fotoğraflı olarak alınacak olan sınav giriş belgesi ile ilçe millî eğitim müdürlüğü İLSİS veri tabanındaki fotoğrafın uyumunu kontrol ettikten sonra fotoğrafın üzerini kapatmayacak şekilde sınav giriş belgesini mühürleyecektir. MTSK Müdürlüğü de sınav giriş belgesini mühürleyerek imza karşılığı adaya teslim edecektir. Böylece fotoğraflı sınav giriş belgesi üzerinde iki adet mühür bulunacaktır.
d. Adaylara ayrıca fotoğraflı sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.
e. Adayın sınavdan önce sınava gireceği binaya giderek, sınav salonunu görmesi önerilmektedir.
Türkiye’de trafik kaza sayılarının ve ölümlü kaza oranlarının Avrupa ülkelerine göre fazla olması üzerine Avrupa ülkelerindeki ehliyet sınav sistemini inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Kılavuzu’nda köklü değişiklikler yaptı. 2013’ten itibaren bütün motorlu taşıt sınavları yeni kılavuza göre yapılacak. Ehliyet sınavındaki yazılı soru sayısı azaltılarak pratik ağırlıklı hale getirildi. Sorular ve sınav süreleri yarıya indirildi. Yılda 6 kez yapılan sınav sayısı da 7’ye çıkarıldı.
SORU SAYISI AZALDI
Otomobil, minibüs veya kamyonet kullanmak isteyenlerin aldığı “B” ehliyeti için yapılan sınavda soru sayısı 120’den 60’a indirilirken, sınav süresi 75 dakikaya düşürüldü. Bu çerçevede ehliyet sınavında İlk Yardım Bilgisi dersinden adaylara sorulan soru sayısı 30 iken 15’e, Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden sorulan soru sayısı 50’den 25’e, Motor ve Araç Tekniği dersinden sorulan soru sayısı da 40’dan 20’ye çekildi.
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullanacakların aldığı A1-A2 ehliyet sınıfı sınav sorusu 90’dan 45’e düşürülürken, süre de 120’den 60 dakikaya indirildi. Kamyon, Çekici ve Otobüs kullanmak isteyenlerin aldığı ‘C-D-E’ türü ehliyetlerinde ise sınav sorusu 120’den 60’a, yapılma süresi de 150’den 75 dakikaya çekildi. Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanan hasta veya engellilerin aldığı ‘H’ sınıf ehliyet sınav soruları da 80’den 40 indirilirken, süresi de 100’den 50’ye düşürüldü.
Yeni Ehliyet ve Kimlik kartları ne zaman değiştirilecek.İçişleri Bakanı Güler, çipli kimlik kartlarının yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, AA muhabirine, Bakanlığının yürüttüğü önemli projeler arasında yer alan çipli nüfus cüzdanının, uluslararası standartlara uygun ve çok gelişmiş güvenlik ögelerini içeren kimlik kartları olduğunu söyledi. Türkiye'deki bütün nüfus kimlik kartlarını 3 yılda değiştirmeyi planladıklarını anlatan Güler, "2014'ten itibaren başlayacak, 3'te biri 2014, 3'te biri 2015 ve 2016 olmak üzere her yıl 25-30 milyon aralığında, yeni ürettiğimiz nüfus cüzdanlarını dağıtmış olacağız" dedi. Güler, Nüfus Kanunu'nda uluslararası standartları öngören bir değişikliğe gidilmesinin planlandığını dile getirerek, çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp, Bakanlar Kuruluna sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Bakan Güler, sürücü belgelerinin de şekil, içerik ve güvenlik unsurları açısından AB kriterlerine uygun hale getirildiğini anlattı. Sürücü belgelerinin tek merkezden basımı için Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerinde bir baskı merkezi oluşturulduğunu dile getiren Güler, "Bastırılan hüviyetler, aynı zamanda barkod niteliği de taşıyacak, bunlarda çip yok, barkod var. Bunlar kimliklendirilerek şahısların adreslerine gönderilecek" diye konuştu. Güler, uzun süredir bürokrasideki iş ve işlemlerin azaltılması ve bununla ilgili mevzuatın düzeltilmesi çalışmalarının yapıldığını bildirdi. Pasaport verme işleminin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceğini, bununla ilgili tesislerin hazırlandığını ifade eden Bakan Güler, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir idari düzenlemeyle pasaportların verilmesini de Nufüs ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne vermiş olacağız. 2014'te başlayabileceğimizi umuyorum" dedi. Bakan Güler, hassas yerlerin, binaların, tesislerin, kişilerin korunmasıyla ilgili emniyet hizmetleri sınıfı içerisinde "koruma memurluğu" adı altında yeni bir sınıf oluşturduklarını hatırlattı. Bu konudaki çalışmalarını tamamladıklarını belirten Güler, Bakanlar Kurulu'na sunmayı planladıklarını bildirdi.  
Güler, "Bizim niyetimiz yıl sonuna kadar, tabii bütçe görüşmelerindeki takvimi de dikkate alarak en kısa zamanda, Bakanlar Kuruluna sunarak, kanunlaştırmak istiyoruz. Hemen 2014'ün başından ilk fırsatta 4 aylık bir eğitim, 2 aylık da tatbiki bir eğitim olmak üzere ilk planda 10 bin kişiyi bir yıl içinde düşünüyoruz. Maaşları polislerden çok az farklı olacak. Arkadaşlarımız 6 yıllık başarılı görev sürelerini bitirirlerse polis de olabilecekler" dedi. Ehliyet Sınavına giren olan bütün sürücü adaylarına başarılar dileriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...