Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2021 09:12

8 ülkeye kimlikle 74 ülkeye vizesiz seyahat

Türk vatandaşlarının sadece kimlikle yurt dışına çıkarak seyahat edecekleri ülkelerin sayısı artıyor.

8 ülkeye kimlikle 74 ülkeye vizesiz seyahat
vize,pasaport,kimlik,seyahat,vizesiz seyahat,pasaportla seyahat,türk vatandaşı,türk pasaportu

Türk vatandaşları 74 ülkeye vize olmadan sadece pasaportla seyahat edebiliyor. Sadece kimlik ile seyahat edilebilen ülke sayısının ise yıl sonunda sekize çıkması bekleniyor.

Türkiye, Gürcistan, KKTC, Moldova, Ukrayna ile yapılan anlaşmalar ile çipli kimlikle seyahat uygulamasına geçmişti. Son olarak Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat başlamıştı. Sırbistan, Belarus ve Rusya da kimlikle seyahat edilebilecek ülkeler arasına ekleniyor. Yılsonunda Sırbistan’a yapılacak seyahatlerde sadece çipli kimlik uygulamasına geçilmesi beklenirken, Belarus ve Rusya’yla da benzer anlaşmaların yapılmasının yakın olduğunu belirtiliyor. Böylece kimlikle seyahat edilebilecek ülkeler arasına bu üç ülke de eklenirse Türk vatandaşlarının vize ve pasaport engeli olmadan gidebileceği ülke sayısı sekize çıkacak.

PASAPORTLA SEYAHAT EDİLEBİLEN ÜLKELER

Çipli kimlikle seyahat uygulamasında durum bu iken Türk vatandaşları vizesiz sadece pasaportla 74 ülkeyi ziyaret edebilme imkanına sahip.

Bu ülkelerden bazıları arasında: Arjantin, Brezilya, Arnavutluk, Bahreyn, Bolivya, Bosna-Hersek, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler,  Guatemala,  Güney Afrika Cumhuriyeti,  Güney Kore, Haiti, İran, Irak, Jamaika, Kamboçya, Karadağ,  Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Lübnan, Malezya, Meksika, Moğolistan, Özbekistan, Panama, Paraguay, Peru, Singapur, Şili, Tayland, Tunus, Uruguay, Ürdün, Venezuela yer alıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...