Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2014 17:04

9 yaşındaki küçük Umut'un ölüm nedeni belli oldu

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Umut Zambak'ın ölüm sebebi yüzde 99 boğulma olarak açıklandı. Darp ya da cinsel taciz tespit edilmedi.

9 yaşındaki küçük Umut'un ölüm nedeni belli oldu
manisa, umut zambak, bugün,haber,Manisa,Akhisar,Atatürk,

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde dört gündür kayıp olan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, evine yaklaşık 500 metre mesafedeki TCDD’ye ait su kuyusunda ölü bulundu. 9 yaşındaki Umut Zambak’a İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Otopsi raporunun ilk bulgularına göre Umut Zambak’ın "yüzde 99" boğulma sonucu öldüğü belirtildi. Küçük çocuğun vücudunda bazı çiziklerin bulunduğu, bunların da kuyudan düşerken oluştuğu belirtildi. Umut Zambak’ın vücudunda herhangi bir kırık, darp, yara, cinsel taciz izi tespit edilmedi. Yine de Zambak’ın vücudundan alınan parçalara ileri tetkik yapılacağı, kesin raporun daha sonra düzenleneceği bildirildi. Umut Zambak’ın dedesi Ahmet Ali Kaya, otopsi için geldiği İzmir Adli Tıp Kurumu önünde beklerken soruları yanıtladı. Kaya, "Kaybolduğu yerle bulunduğu yer arasında yaklaşık 4 kilomete var. Orada ne işi var, niye gitmiş ben de bilmiyorum. Gece gündüz her yeri aradık ama o kuyulara bakmak aklımıza gelmedi. Bu yaşımdayıp orada kuyu olduğunu ben de bilmiyorum. Acımız çok büyük" dedi. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bugün saat 02.00 sıralarında, İstanbul-İzmir Karayolu kenarındaki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait lojmanların bahçesinde, eskiden kara trenlere su vermek için kullanılan su kuyusunda bir erkek çocuk cesedi olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu’ndan yardım istendi. Bugün saat 10.00 sıralarında 17 metre derinliğindeki üzerinde du deposu kuleleri bulunan kuyuda arama çalışması başlatıldı. İçinde iki metre derinliğinde su bulunan kuyuya İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu’ndan iki dalgıç inerek, halatla bağladıkları çocuğun cesedini kuyudan çıkardı. Ayağındaki kırmızı ayakkabılarından cesedin dört gündür kayıp olan Atatürk İlkokulu 3’ncü sınıf öğrencisi Umut Zambak’a ait olduğu belirlendi. Acı haberi alan dede Ahmet Ali Kaya (60) ile Antalya’dan gelen teyze Semra Kaya, olay yerinde birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Cesedi görmek isteyen dede Kaya’ya polis izin vermedi. Manisa’daki bir beyaz eşya fabrikasında çalışan baba Ahmet Ali Kaya’ın (35) ise sabah gelen başka bir ihbar üzerine çocuğunu aramak üzere Akhisar Endüstri Meslek Lisesi arkasındaki araziye gittiği, halen de dönmediği öğrenildi. İstanbul’da bir televizyon kanalında canlı yayında olan anne Kibariye Zambak’a ise (32) iki çocuğundan en büyüğü olan Umut’un ölü bulunduğu henüz söylenemedi. Zambak’ın Akhisar’a dönüş için yola çıktığı öğrenildi. Manisa Emniyet Müdürü Erhan Alkaya da olay yerine gelerek, bilgi aldı.
EN ACI TEŞHİS
Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde dört gündür kayıp olan ve TCDD’Ye ait su kuyusunda ölü bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak, babası Hasan Hüseyin Zambak (35), dedesi Ahmet Ali Kaya (60) ve dayısı Ahmet Gök (35) tarafından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu’nda teşhis edildi. Zambak Ailesi ve yakınları morgun önünde sinir krizi geçirdi. Saat 12.45’te olay yerinden hastane morguna gelen Akhisar Cumhuriyet Savcısı Ali Erdal incelemelerinin sürdüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...