Tgrt Haber
22 Mart 2019 09:13

İstanbul'da FETÖ operasyonu : 126 şüpheli hakkında yakalama kararı

İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul'da FETÖ operasyonu : 126 şüpheli hakkında yakalama kararı
fetö

FETÖ'nün yargı organlarına sızmak için oluşturduğu "Hücresel Hakim ve Savcı çalışma evlerinde" eğitim gördükleri tespit edilen 126 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı verildi. İstanbul Kaçakçılık Suçları ile mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 45 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul ve Ankara'da sürdürülen FETÖ operasyonları sırasında itirafçıların anlatımlarından örgütün yargı organlarına sızmak için "çalışma evleri" oluşturdukları belirlendi. Bunun üzerine başlatılan çalışmalarda bu "çalışma evlerinin" örgüt içindeki ünite imamları belirlendi. Bu "imamların" ise Bylock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Uzun süren delillendirme çalışması ile bu "imamlar" ile öğrenci pozisyonundaki yargı camiasına sızdırılmak istenen kişilerin aynı ortamlarda sürekli bir araya geldikleri telefon HTS'lerinin, baz bilgilerinin eşlemesi ile tespit edildi. Bir başka delil ise sorumlu "imamların" öğrencileri ankesörlü telefon hatları ile araması oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmada "çalışma grubunun" FETÖ'nün yargıya sızma ve hakim savcı yerleştirme çalışması olduğu tespit edildi. Yine bu soruşturma kapsamında ortaya çıktı ki "hakim ve savcı" sınavlarını kazanamayan bu kişiler avukatlığa yönlendiriliyordu.

FETÖ'nün "çalışma evlerinde" yargıya sızmak için "hakim ve savcı" sınavlarına girdikleri tespit edilen soruşturmadaki 126 şüpheliden 108'inin bu sınavları kazanamadıkları ve avukat oldukları tespit edildi. Şüphelilerden 8'inin ise ihraç olan hakim ve savcı adayı, birinin ihraç edilen icra müdürü, birinin ise halen görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu tespit edildi.

Gözaltı kararı verilen 126 kişi hakkında bu sabah eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. Operasyonlarda şu ana kadar 45 kişi gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...