Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 23:15

AB Türkiye'nin başarısını görmezden geliyor: Seyahat kısıtlaması listesinde çıkarmadı

AB, koronavirüs salgınından dolayı bazı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdi. Güvenli gördüğü ülkeleri güncelleyen Brüksel, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelede başarısını görmezden gelerek yine gidilebilir listesine almadı.

AB Türkiye'nin başarısını görmezden geliyor: Seyahat kısıtlaması listesinde çıkarmadı
Koronavirüs,AB,Türkiye,Kovid-19

Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede aşılama çalışmalarıyla birlikte vaka sayılarında ciddi düşüş gerçekleşti. Kovid-19’la mücadelede bütün dünyanın takdir ettiği Türkiye, AB’nin seyahat edilebilir listesine yine alınmadı.

AB’den yapılan açıklamada, “zorunlu olmayan seyahatler” için uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırıldığını “ tavsiye edilen” ülkeler listesinin devamlı güncelleneceğini belirtti.

TAYLAND VE RUAN’DA LİSTEDEN ÇIKARILDI

Seyahat kısıtlaması olmayan ülkeler listesine Ukrayna dahil edilirken, uzun süredir bu listede bulunan Tayland ve Ruanda'nın listeden çıkarılması kararlaştırıldı.

Söz konusu listede şu anda Ukrayna'nın yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Avustralya, Bosna Hersek, Brunei, Kanada, İsrail, Japonya, Ürdün, Lübnan, Karadağ, Yeni Zelanda, Katar, Moldova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Kosova ve ABD ile Hong Kong, Macao ve Tayvan bulunuyor. Ayrıca, AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e de sınırlar açık olabilecek.

MART AYINDA KARAR ALINDI

AB, geçen yılın mart ayında salgının yayılmasını engellemek için 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirilmesini kararlaştırmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...