Tgrt Haber
29 Ocak 2018 12:00

ABD askeri Menbiç'ten geri çekilmiyor!

Afrin'deki teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken, ABD Merkez Komutanlığı'nın bir numarası General Joseh Votel, Menbiç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD askeri Menbiç'ten geri çekilmiyor!
erdoğan,,menbiç,

Türkiye ve ABD arasındaki gerilim, zirveye tırmanacak. Washington yönetiminin Menbiç'ten çekilmeyeceği açıklandı..

ABD Merkez Komutanlığı'nın bir numarası General Joseh Votel, Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini söyledi.

CENTCOM Komutanı General Joseph Votel, Menbiç'le ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Ankara'nın talebine olumsuz yanıt veren ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki şehirde YPG'li teröristlerle işbirliği yapıyor.

Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Menbiç'e YPG'liler 2016 yazında yerleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Menbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

ABD, terör örgütü DEAŞ'ı bölgeden çıkarmak için terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerle birlikte cephe kurdu. Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen Pentagon YPG'ye binlerce TIR'dan oluşan silah yardımı yaptı.

Türkiye, 20 Ocak'ta YPG'nin en batıda elinde tuttuğu Afrin'i teröristlerden temizlemek için Zeytin Dalı Harekatını başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyonun hedeflerine ulaşana kadar devam edeceğini söylemişti.

Erdoğan, "Afrin'den sonra Menbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız, kimse bundan rahatsız olmasın. Sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...