Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 16:34

ABD heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jerffrey başkanlığındaki heyet pazartesi günü Ankara'ya gelecek. Görüşmede Fırat'ın doğusu, güvenli bölge ve Suriye'deki son durum ele alınacak..

ABD heyeti Türkiye'ye geliyor
abd

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet pazartesi günü Ankara'ya gelecek. Görüşmede Fırat'ın doğusu, güvenli bölge, Suriye'deki son durum ve S-400 alımı sonrası Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması konuları ele alınacak.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasının ardından ABD'den Türkiye'yi F-35 programından çıkarma hamlesi gelmişti.

Türkiye'nin S-400'leri almasına ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, S-400'lerden dolayı Türkiye'nin artık F-35 projesinin parçası olamayacağı belirtilerek, "ABD, Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve sadece F-35'lere bağlı değildir" değerlendirmesi yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...