Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 20:34

ABD ile Afganistan için diplomasi trafiği

Türkiye ve ABD arasında Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği konusunda görüşme gerçekleştirdi.

ABD ile Afganistan için diplomasi trafiği
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,Afganistan,ABD

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Afganistan'daki havalimanının işletilmesine yönelik durumu telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada  20 yıldır Afganistan'da bulunan Türkiye'nin son 6 yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletmesini sürdürmekte olduğu hatırlatıldı. Yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

20 YILDIR TÜRKİYE AFGANİSTAN’DA

"Afganistan'ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai Havaalanının Afganistan halkının güvenlik, huzur ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Afganistanlı kardeşlerimizin güvenlik ve refahı için Kararlı Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarımızla Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesine yönelik gerekli desteğin sağlanması çalışmaları sürmektedir. 20 yıldır Afganistan'da bulunan Türkiye, son 6 yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletmesini sürdürmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...