Tgrt Haber
22 Haziran 2021 09:11

ABD, Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesini isteyecek

ABD Adalet Bakanlığı, Avusturya'da hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın, ABD'deki bölge mahkemesinde yargılanması için ABD'ye iadesini talep edeceklerini açıkladı.

ABD, Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesini isteyecek
sezgin baran korkmaz

ABD, Avusturya'da kara para aklama suçundan gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesini isteyecek. 

Kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da 19 Haziran'da gözaltına alınan SBK Holding ve 6 şirketine yönelik holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz'a ilişkin ABD Adalet Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Korkmaz'ın ABD'nin talebi ile gözaltına alındığı belirtildi. Korkmaz hakkında 28 Nisan'da Utah eyaletine bağlı Salt Lake City'deki mahkemenin jüri kararında 1 "kara para aklama", 10 "para transferi dolandırıcılığı", 1 de "resmi sürecin işleyişini engelleme" suçlaması olduğu kaydedildi.

Mahkemenin Korkmaz'ı 133 milyon dolardan fazla kara para aklamakla suçlandığına işaret edilen açıklamada Korkmaz ve işbirlikçilerinin söz konusu paralarla Türkiye ve İsviçre'deki bazı havayolları, oteller, yatlar ve evleri satın aldığı kaydedildi.

3 AYRI SUÇTAN HAPİS CEZASI

Korkmaz'ı mahkeme önüne çıkması için ABD tarafından iadesinin isteneceği belirtilen açıklamada, "Korkmaz, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunursa, kara para aklamaktan 20 yıl, her bir para transferi dolandırıcılığından 20'şer yıl ve resmi sürecin işleyişini engellemekten 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE İADE SÜRECİ BAŞLATMIŞTI

Sezgin Baran Korkmaz hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunuyordu. Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir kasabada gözaltına alınmıştı. Korkmaz'ın gözaltına alınması üzerine aynı gün Türkiye tarafından iade edilmesi için Avusturya makamları ile süreç başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...