Tgrt Haber
19 Aralık 2018 16:36

'ABD, Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'

Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer: Suriye'de DEAŞ'ın elindeki topraklar geri alındıktan sonra Amerikan askerleri tamamen çekilebilir. Bu seçenek değerlendiriliyor.

'ABD, Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'
abd,suriye

ABD’nin Suriye’den çekilmeyi planladığı belirtildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, "Washington Suriye'deki bütün askeri varlıklarını çekmeyi düşünüyor" açıklamasını yaptı.

ABD’nin Suriye’den tamamen çekilme ihtimalini değerlendirdiği belirtildi. Reuters’a konuşan yetkililer, ‘DEAŞ'ın elindeki tüm toprakların geri alınmasının ardından Amerikan askerlerinin tamamen çekilmesinin gözden geçirildiğini’ söyledi.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de haberi, "ABD ani bir kararla Kuzey Suriye'deki güçlerini çekmeye hazırlanıyor" diye verdi.

'ABD, KARARI PKK/YPG'YE BİLDİRDİ'
WSJ'ye göre ABD'li yetkililer, çekilme planının terör örgütü PKK/YPG'ye bildirilmeye başlandığını da söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta terör örgütü DAEŞ'in ömrünün 30 gün kaldığını açıklamıştı.

GEÇEN YIL DA TRUMP'IN ÇEKİLME KARARINA İTİRAZ GELMİŞTİ
ABD’nin Suriye’deki varlığı, Washington’da da tartışma konusu. Başkan Donald Trump geçen yıl Suriye’den çekilmek istediğini açıklamış, kısa süre sonrasında Savunma Bakanlığı’ndan buna itiraz gelmişti. ABD Savunma Bakanı James Mattis o dönem, ‘DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmaması için Suriye’de daha uzun vadeli bir stratejiyi’ savunmuştu. 

Pentagon, Suriye’den tamamen çekilmeyi değerlendirdiği aktarılırken ABD’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...