Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2015 07:02

ABD, 'Türkiye vurdu dedi', TSK yalanladı

ABD, Türkiye'nin Suriye'de bulunan IŞİD militanlarına ait bir aracı vurduğunu açıkladı. TSK ise ABD'nin açıklamasını yalanladı.

ABD, 'Türkiye vurdu dedi', TSK yalanladı
tsk, genelkurmay, abd, ışid

ABD ile Türkiye arasında bu kez de Suriye'de vurulan bir IŞİD noktası konusunda yeni bir tartışma başladı. Beyaz Saray, Türkiye'nin de katıldığı operasyonlarda Türk jetlerinin IŞİD aracının vurduğunu açıklarken, TSK ise bu iddiayı yalanladı.  Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Türk güçlerinin Suriye'de düzenlediği gece operasyonunda bir IŞİD aracını vurduğu belirtildi ancak ayrıntılara girilmedi. 
 
TSK: BİZ DEĞİL ABD PREDATÖRÜ VURDU
 
Anadolu Ajansı'nın Türk askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İncirlik'te konuşlanan koalisyon güçlerine ait İnsansız Hava Araçları'nın dün gece IŞİD'i hedef aldığı operasyona Türk uçakları da destek verdi.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD açıklamasında vurgulanan IŞİD'e ait aracı Türk jetleri değil ABD'nin silahlı insansız hava aracı vurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...