Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2021 02:21

ABD Kongresi'nde vurulan kadın öldü

ABD'de Trump destekçilerinin gerçekleştirdiği protestolarda bir kadın gösterici vuruldu. Washington DC polisi tarafından yapılan açıklamada, Kongre Binası’nda vurulan kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD Kongresi'nde vurulan kadın öldü
ABD,kongre,ölüm

Washington DC polisi tarafından yapılan açıklamada, Kongre Binası’nda vurulan kadının hayatını kaybettiği bildirildi. Metropolitan Polis Departmanı Sözcüsü Dustin Sternbeck, "Evet, Kongre Binası'nda vurulan yetişkin kadın bir bölge hastanesinde hayatını kaybetti" dedi.

Washington DC polisi yaptığı açıklamada, Kongre binasında olaylar sırasında yaralanan kadının, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığını bildirdi. 

Hayatını kaybeden kadının kimlik bilgilerine ilişkin bilgi paylaşılmadı. 

İnternete yansıyan videolarda, Temsilciler Meclisinin ön kapısında silahlı bir göstericinin geldiği ve polisin de silahlarını çekerek söz konusu kişiyi durdurmaya çalıştığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Beyaz Saray önündeki mitingden sonra ABD Kongresine yürüyen binlerce gösterici, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı. 

Polisle yaşanan çatışmalardan kısa süre sonra bazı göstericiler Senatoya girmişti.

Kongredeki Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması'nın onay oturumuna ara verilmiş, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyeleri de binadan çıkarılmıştı.

ABD Başkanı Trump ise Twitter hesabından Kongre binası önünde gösteri düzenleyen destekçilerine "itidal" çağırısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...