Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 09:59

İnsanlık dışı: ABD'de uçaktan düşen Afganları tişörtlere basıp dalga geçtiler

ABD merkezli online alışveriş sitelerinde, Taliban'dan kaçmak isterken uçaktan düşen Afganların resmedildiği tişörtler satılmaya başlandı. Tepki toplayan tişörtlerin üzerine bir de 'Kabil atlama kulübü 2021'de kuruldu' yazısı konuldu.

İnsanlık dışı: ABD'de uçaktan düşen Afganları tişörtlere basıp dalga geçtiler
afganistan,kabil,tişört,uçak,abd

Afganistan'da başkent Kabil'i de ele geçiren Taliban'dan kaçmak isteyen Afgan vatandaşların görüntüleri konuşulmaya devam ediyor. Tarihe insanlık dışı kareler olarak geçen anlar tüm dünyada tepki toplarken, ABD'den gelen bir haber vicdanları sızlattı. Canlarını kurtarmak için uçağın iniş takımlarına binip, metrelerce yükseklikten düşerek fece şekilde can veren Afganlar ABD'de pazarlama malzemesi oldu! ABD merkezli bazı online alışveriş sitelerinde, vicdanları sızlatan o kareler, tişörlere basıldı, üzerine de 'Kabil atlama kulübü 2021'de kuruldu' yazısı yazıldı. Tişertlere 'uçaktan atlamayı sevenler için' notu düşüldü. 

'KABİL ATLAMA KULÜBÜ 2021'DE KURULDU'

Tee4Sport ve TShirtAtLowPrice.com dahil olmak üzere birçok markanın, çevrimiçi giyim mağazalarında kullanıcılarının beğenisine sunduğu tişörtlere sosyal medyada tepki yağdı. Tişörtün üzerinde uçaktan düşen Afganların siluetin resmedilirken, üzerine de 'Kabul Skydiving Club Est. 2021' ve 'Kabil Atlama Kulübü, 2021'de Kuruldu" yazısı yazıldı. Tişörtlerin satıldığı online alışveriş platformlarında 'Bu satışı durdurun' çağrıları yapıldı. Ancak ürünler hala sanal mağazalarda satılıyo. 

İnsanlık dışı: ABD'de uçaktan düşen Afganları tişörtlere basıp dalga geçtiler

SATICILARDAN ÇİRKİN YORUMLAR

Taliban'ın ele geçirmesinin ardından umutsuzca Afganistan'dan kaçmaya çalışırken Kabil'deki bir ABD hava kuvvetleri jetinden düştükten sonra ölen 17 yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere çok sayıda kişiye karşı saygısızlık olarak nitelenen tişörtler için satıcılar şu notları paylaştı:

"Uçağın gökyüzünde uçtuğu ve aniden iki kişinin düştüğü sahnenin yer aldığı Kabul Paraşütle Atlama Kulübü Gömleği resmen fenomen oluyor ve ardından internette viral oluyor!"

“Paraşütle atlama, paraşütle atlama, uçaktan atlamayı seven ve en yüksek ruh halini yaşamayı sevenler için bu tişört, giymek için kesinlikle uygun!”

“Gömleğin politik açıdan kendi anlamı var, ama sonuçta, onun hakkında ne hissettiğinize bağlı!”

İnsanlık dışı: ABD'de uçaktan düşen Afganları tişörtlere basıp dalga geçtiler

TASARIMCILARDAN AKLAMA ÇABASI

Korkunç insanlar olmadıklarını kanıtlamak için yapılan bir girişimde ise, gömleğin tasarımcıları trajedinin kurbanlarına paradoksal bir şekilde başsağlığı diledi.

"Uçaktan düşen 2 kişinin korkunç ölümü karşısında gerçekten üzüldük ve empati kurduk" diyen tasarımcılar,  "Dünyanın geri kalanının Afganistan halkının nasıl olduğunu anlaması ve oradaki durumla yüzleşmesi bir şok oldu" ifadelerini kullanarak kendilerini aklamaya çalıştı.

Söz konusu tepkiler üzerine birçok site tişörtlerin satışını durdururken bazı sitelerde ise satışın sürdüğü dikkatlerden kaçmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...