Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2021 21:55

ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Türkiye'ye geliyor.

ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
abd,türkiye,ziyaret,Linda Thomas Greenfield

Büyükelçi Greenfield, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın geçen haftaki ziyaretinin ardından, "Türkiye'ye gelecek ikinci üst düzey ABD'li yetkili" olacak

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleşecek. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, 2-4 Haziran tarihlerinde Türkiye'ye gelecek.

Ziyareti esnasında üst düzey Türk yetkililerle görüşecek olan Greenfield, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın geçen haftaki ziyaretinin ardından Türkiye'ye gelecek ikinci üst düzey ABD'li yetkili olacak.

KÜRESEL SORUNLAR VE SURİYE GÖRÜŞÜLECEK

ABD-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesi, küresel sorunlar ve Suriye'de iş birliğinin geliştirilmesi gibi konuların ele alınacağı ziyaret sırasında Büyükelçi Greenfield, Suriye sınırını da ziyaret edecek.

Suriyeli mültecilerle bir araya gelecek Greenfield, ziyareti sırasında, Suriyeli mültecilere daha fazla uluslararası insani yardım yapılması ve sınır ötesi yardımların devam edebilmesi için daha fazla sınır kapısı açılması gerektiğine dikkati çekecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...