Tgrt Haber
10 Kasım 2019 22:44

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğunu belirtti.

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi
Robert O’Brien,abd,s-400,türkiye,yaptırım,caatsa yaptırımları,donald trump,erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım’da Washington’a gidiyor. Erdoğan'ın ABD'de yapacağı kritik görüşmeye kısa süre kala ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’dan gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi..

"TÜRKİYE, S-400’TEN VAZGEÇMEZSE YAPTIRIMA HAZIRIZ” 
O’Brien katıldığı televizyon programında Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Daha da ileri giden O'Brien, açıklamasının devamında "Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik" sözleriyle tehditler savurdu.

"TRUMP, ERDOĞAN'A SÖYLEYECEK"
Türkiye’nin Rus yapımı savunma sistemi almasından büyük memnuniyetsizlik duyduklarını, bu durumun NATO kurallarına uygun olmadığını söyleyen O'Brien, Trump'ın da konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini ifade etti: “NATO'da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu başkan, Washington’a geldiği zaman Erdoğan’a çok açık bir şekilde söyleyecek” 

Türkiye, Hava Savunma Sistemi S-400'lerin alımı için 2017’de Rusya ile anlaşmış ve Moskova yönetimi, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da gerçekleştirmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...