Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2015 03:42

ABD'den üst üste Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray, terör örgütü PKK'nın hain saldırılarını güçlü biçimde kınadı.

ABD'den üst üste Türkiye açıklaması
abd, abd açıklama

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, basın toplantısında bir soru üzerine, PKK saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.
"İki düzineden fazla Türk güvenlik güçleri mensubunun hayatlarını kaybetmesine neden olan PKK'nın hafta sonundaki iki terör saldırısını güçlü biçimde kınıyoruz" ifadesini kullanan Cook, Türkiye'nin, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarıyla ilgili olarak da kendisini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti.
Cook, bir soru üzerine, Türkiye'nin kuzey Irak'taki operasyonları öncesinde kendilerini haberdar ettiğini kaydetti.
''ABD, TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALMAKTADIR''
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de "ABD, açıkça müttefiki Türkiye'nin yanında durmaktadır. Türkiye'nin kendini savunma hakkı var" dedi.
"ABD olarak, Türkiye ile PKK'nın barışçıl bir çözüme ulaşmaya dönük sürece dönmesinin önemine işaret ettiklerini" belirten Earnest ayrıca, "Türkiye'nin DAEŞ'in gücünün azaltılması ve tamamen yok edilmesine yönelik koalisyona aktif katılımı ve desteğinden de memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.
KİRBY: DUALARIMIZ TÜRK ASKERİ VE POLİSLERİYLE
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın brifinginde, PKK'nın saldırılarını kınadı. 
"Türk güvenlik yetkililerine yönelik bu terör saldırılarını kınamayı sürdürüyoruz" diyen Kirby, dualarının saldırılarda hayatını kaybeden Türk askerleri ve polisleriyle olduğunu kaydetti. Kirby, "Türkiye'nin, her ülke gibi terör saldırılarına karşı kendini koruma hakkı olduğunu anlıyoruz ve onların bunu orantılı bir biçimde yapmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...