Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 00:05

AB'den Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteği

Türkiye tüm gücüyle orman yangınlarıyla mücadeleye devam ederken bir destekte AB'den geldi. Avrupa Birliği Komisyonu, destek için 3 yangın söndürme uçağı göndereceğini açıkladı.

AB'den Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteği
AB,Türkiye,Orman,Yangın,Uçak,Tarım ve Orman Bakanı,Bekir Pakdemirli

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

DÜZENLİ TEMAS HALİNDELER

Bu yangın söndürme uçaklarının "rescEU" adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

"DAHA FAZLA YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız." ifadesini kullandı.

YANGINLARDA SON DURUM...

Akşam saatlerinde kameraların karşısına geçip yangınla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplam 125 adet orman yangınından 117'sinin kontrol altına alındığını bildirdi. Halen devam etmekte olan 8 yangına müdahalenin sürdüğünü ifade eden Bakan Pakdemirli, 28 Temmuz'dan bu yana yaşanan orman yangınlarında 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pakdemir'li saat 22.30 sıralarında yaptığı açıklamada, Muğla Kavaklıdere'deki yangının da kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...