Tgrt Haber
11 Eylül 2019 18:06

ABD'li komutanlar Akçakale'den ayrıldı

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Thomas Bergeson, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki temaslarını tamamladı

ABD'li komutanlar Akçakale'den ayrıldı
abd,şanlıurfa,msb,türkiye

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Thomas Bergeson, Şanlıurfa'da bulunan Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'ndeki temaslarını tamamladı.

Suriye'de oluşturulacak Güvenli Bölge kapsamında dün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nı ziyaret ederek çeşitli görüşmeler yapan Korgeneraller Stephen Twitty ve Thomas Bergeson ile beraberindeki ABD heyeti, bugün de Akçakale ilçesinde temaslarda bulundu.

ABD heyeti, ilçedeki 3. Hudut Alay Komutanlığında oluşturulan Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nde TSK heyetiyle görüşme yaptı.

Korgeneraller Stephen Twitty ile Thomas Bergeson, buradaki temaslarının ardından şehir merkezine geçti. Heyetin temasları esnasında çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, "Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda tesisi planlanan Güvenli Bölge’ye yönelik çalışmalar kapsamında Akçakale’deki Birleşik Müşterek Harekât Merkezi’nde ABD Askeri Heyetinin de katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. ABD’li heyet dün de Güvenli Bölge faaliyetlerine ilişkin Genelkurmay Karargahı’ndaki toplantıya katılmıştı" açıklamasını yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...