Tgrt Haber
19 Ocak 2019 10:50

ABD'li senatör Graham'dan YPG açıklaması

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ABD'li senatör Lindsey Graham basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Graham, "ABD askeri hemen Suriye'de daha büyük savaş çıkar" dedi

ABD'li senatör Graham'dan YPG açıklaması
graham,abd,ypg

Graham, "YPG’nin siyasi kolu PKK ile bağlantılıdır. Kanıtlar gayet açıktır. PKK ile bağlantısı var. Kanıtlar açık ve net. Türkiye'yi korumalı ve Suriye'de Türkiye için ortaya çıkardığımız (YPG/PKK) sorunu çözmeliyiz. Müttefik Türkiye için yaşattığımız problemi çözmeliyiz. Bizimle DEAŞ'a karşı savaşanlara da bir şeyler borçluyuz. İlerlemek için şansımız var, hatalarımızı düzeltmek için fırsatımız ve ve zamanımız tükeniyor, bu yüzden buradayım. DEAŞ'lılar hala dağlarda. Trump'ı Obama gibi hata yapmaması için uyardım.Obama, YPG'yi silahlandırarak, Türkiye için bir kabus yaşattı. Bu süreci doğru yönetmeliyiz, Trump dikkatli olmalı. Güvenli bölge Türkiye'nin güvenliği için kurulacak. Münbiç yol haritası uygulanırsa Fırat'ın doğusunda tampon bölge olur. Münbiç, Cenevre'ye gidişin ilk basamağıdır" açıklamalarında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...