Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2015 05:17

ABD'nin 'tank katilleri' Türkiye'de

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 12 adet A-10 uçağının İncirlik Üssü'ne ulaştığını bildirdi.

ABD'nin 'tank katilleri' Türkiye'de
abd, türkiye,

AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Pentagon yetkilisi, Georgia eyaletinde bulunan Moody Askeri Hava Üssü'nden havalanan 12 adet A-10 Thunderbolt II tipi uçağın, dün İncirlik Üssü'ne indiğini belirtti. Uçakların, Doğal Kararlılık Operasyonlarına destek sunacağını belirten yetkili, söz konusu yeni uçakların ağustos ayında İtalya'daki Aviano askeri üssünden İncirlik'e giden 6 F-16 savaş uçağının yerini alacağı bilgisini verdi.

''ÖNEMLİ BİR KUVVET ÇARPANI''

Yetkili, "Türkiye bir NATO müttefiki, ABD'nin yakın bir dostu ve terör örgütü DAEŞ'le mücadele eden uluslararası koalisyonun önemli bir partneri. ABD'nin hava saldırıları için Türk üslerinin kullanımı ve uçaklara desteği önemli bir kuvvet çarpanı" ifadesini kullandı.

TANK VE SIRLI ARAÇLARI İMHA İÇİN KULLANILIYOR

"Tank katili" olarak bilinen A-10 uçakları, kara birliklerine yakın hava desteği sağlama görevi için özel olarak geliştirildi. Düşük irtifa ve düşük hızda manevra yapabilen, isabetli silah sevk yeteneği olan, her türlü yer hedefine özellikle de tank ve zırhlı araçlara saldırabilen bu uçaklar, Soğuk Savaş döneminde alçak uçuşla Sovyet tank ve zırhlılarını imha etmek üzere tasarlanmıştı.

A-10'lar, Birinci ve İkinci Körfez Savaşı'nda kullanılmış ve gövde ve kanatlarında uçaksavar mermi delikleri olmasına rağmen görevlerini tamamlayarak üslerine dönebilmeleriyle biliniyor.

Pilot kabini 3,8 santimetre kalınlığında titanyum zırhla kaplı A-10'ların tümü zırhlı değil. bu uçakların kokpiti ve yakıt deposuna da zırh uygulanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...