Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2022 08:45 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 08:59

Akdeniz'de büyük gün: Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Putin ile yaptığı görüşme sonrası gözler Türkiye’ye çevrildi. Dünyanın gözü bugün Akdeniz’de olacak. Abdülhamid Han sondaj gemisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle Taşucu Limanı’ndan Akdeniz’e uğurlanacak.

Akdeniz'de büyük gün: Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve çıkıyor
abdülhamit han,akdeniz,erdoğan,ersin tatar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Putin ile yaptığı görüşme sonrası gözler Türkiye’ye çevrildi. Doğalgaz ödemelerinde ruble kararı çıkan görüşmenin ardından, bütün dünya Türkiye'nin bundan sonraki hamlesini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Akdeniz ziyareti, bu açıdan büyük önem taşıyor.

ABDÜLHAMİD HAN’IN GÖREV SÜRESİ 3 AY

Abdülhamid Han sondaj gemisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılacağı törenle Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı’ndan Akdeniz’e uğurlanacak. Daha önce hidrokarbon hareketliliği tespit edilen bölgelerde çalışacak olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, 19 Mayıs’ta Türkiye’ye ulaşmasının ardından 2,5 aylık çalışmalar sonucunda tamamen göreve hazır hale getirildi. Akdeniz sularındaki görev süresi 3 ay olacak olan Abdülhamid Han’ın görev süresi faaliyetlerdeki ilerleyişe göre birkaç ay daha uzatılacak.

Akdeniz'de büyük gün: Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve çıkıyor

ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Abdülhamid Han sondaj gemisi, son teknolojiyle donatıldı. Özellikleriyle dikkat çeken Abdülhamid Han sondaj gemisiyle dünyada aynı sınıfta 5 gemi var. 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğinde, kule yüksekliği de 104 metre olan sondaj gemisinin ağırlığı ise 68 bin groston. Mürettebat kapasitesi 200 kişi olan gemi, sondaj operasyonu gerçekleştirecek ekibi de taşıyacak. Sondaj için 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilen gemi operasyon için de 3 bin 600 metre derinliğe kadar inebiliyor. Yedinci nesil üstün teknolojiyle donatılan ve aktif konumlandırma sistemi bulunan geminin çift kulesi ve 2 adet güvenli 7 ram BOP sistemi var. Her iki kulesinde de dalga sönümleme amaçlı (CMC) sistemi yer alan gemide, Basınç Kontrollü Sondaj (MPD) sistemi de kullanılıyor.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1556871806509879298

ERSİN TATAR TGRT HABER'DE

Akdeniz’de büyük gün için geri sayım başlarken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün saat 10.00-11.00 arasında özel yayında Tgrt Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in program konuğu olacak.

https://twitter.com/ErsinrTatar/status/1556866101019025408

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...