Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 15:23 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 15:48

Abdülhamid Han yarın göreve başlayacak, Yunan basını şimdiden 3 senaryo yazdı

'Mavi Vatan'daki filonun 'en güçlüsü'  Abdülhamid Han, Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni huzursuz etti. Yunanistan, yarın yola çıkacak olan  Abdülhamid Han sondaj gemisini anbean takip ediyor. Yunan basını, Abdülhamid Han için 3 senaryoyu gündemine taşıdı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: CNN Greece, Kathimerini
Abdülhamid Han, 9 Ağustos'ta göreve çıkacak.
Abdülhamid Han,Yunanistan,Recep Tayyip Erdoğan
Abdülhamid Han, 9 Ağustos'ta göreve çıkacak.

Türkiye’nin dördüncü, dünyanın beşinci en büyük Abdülhamid Han sondaj gemisi Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni tedirgin etti. Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın ilk görevi öncesinde son hazırlıklar tamamladı. Göreve çıkması için geri sayım başlayan Abdülhamid Han Yunanistan tarafından yakından takip ediliyor.

Yunan Kathimerini gazetesi, 'Türk sondaj gemisinin üç olası rotası' başlıklı haberinde Atina'nın Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki seyrine ilişkin farklı senaryoları mercek altına aldığı yazıldı. 

YUNANİSTAN’IN SENARYOLARI 

Haberde, sondaj için en olası alanların ilk sırasında KKTC'nin kuzeyinde kıta sahanlığı içinde yer alan bölge gösterildi.

Kıbrıs'ın güneybatısı ikinci senaryo olarak gösterildi.

Gazetede, üçüncü senaryo olarak Abdülhamid Han'ın görev yapacağı bölge olarak, 28. meridyenin doğusu yani Rodos'un güneyi olabileceği iddia edildi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ GEMİSİ VURGUSU 

Abdülhamid Han için geri sayımın başladığını belirten CNN Greece Atina ve Lefkoşa'nın tüm adımları takip ettiğini belirtti. Proto Thema gazetesi ise varış yeri ve rotası Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak sondaj gemisinin yanında en az iki eskort gemi bulunacağına dikkat çekti. Yunan Ta Nea gazetesi Abdülhamid Han sondaj gemisini 'Türkiye'nin en modern, en güçlü gemisi' olarak tanımladı.

Abdülhamid Han yarın göreve başlayacak, Yunan basını şimdiden 3 senaryo yazdı

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. GEMİSİ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle 'Mavi Vatan'daki filonun 'en güçlüsü' olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemisi olma özelliğini taşıyor. Yedinci nesil teknolojiye sahip gemi 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğinde. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneği var. 

Kaynak: CNN Greece, Kathimerini
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...