Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 21:43 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 21:50

Abdülhamid Han'ın Akdeniz'deki ilk görev yeri belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın Akdeniz'deki ilk sondajı için görev yeri Yörükler -1 kuyusuna ulaştığını açıkladı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Abdülhamid Han,Akdeniz

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefe doğru yola çıktı. Gaz arama faaliyetlerine başlayan Avdülhamid Han gemisiyle ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Geminin ilk görev yeri belli oldu.

İLK GÖREV YERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’ne ilişkin görüntü paylaştı. Bakan Dönmez paylaşımında, "Abdülhamid Han, milletimizin duaları ve umutlarını da yüklenerek Akdeniz’deki ilk görev yeri Yörükler-1'de” ifadelerine yer verdi.

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...