Tgrt Haber
26 Nisan 2022 15:42 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 16:12

Abdullah Gül'den Osman Kavala açıklaması: Bu karar beni çok üzdü

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına değerlendirdi. Mahkemeden çıkan bu karar üzüldüğünü belirten Gül, bu sürecin ileride utanılacak bir yargılama süreci anılacağını söyledi.

Abdullah Gül'den Osman Kavala açıklaması: Bu karar beni çok üzdü

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 17 kişinin yargılandığı davada, iş adamı Osman Kavala, “Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bu karar sonrası ülke siyaseti karıştı. Muhalefet partileri tarafından yapılan üst üste açıklamalarla mahkemede alınan karar sert tepki gösterildi. CHP, HDP ve DEVA partilerinin liderleri kararı kınadı.

"BU KARAR BENİ ÇOK ÜZDÜ"

Osman Kavala hakkında verilen müebbet hapis cezasına ilişkin konuşan Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kararın kendisini çok üzdüğünü söyledi. Türkiye'nin yurt dışındaki imajının bozulduğunu belirten Gül, “Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye bu kararın inanılmaz bir yük olacağını söyleyen Gül, “İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye’ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi” dedi.

DİĞER SANIKLARA DA 18'ER YIL HAPİS

Öte yandan davada yargılanan diğer sanıklar Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Merve26 Nisan 2022 20:09

Yazıklar olsun sana

Sonraki Haber Yükleniyor...